BJÄRELAGET DFF

Bjärelaget Blå 2010

Lagledare: Gunilla Johansson
Resultat Utvecklingslag Vår
Resultat Utvecklingslag Höst

BDFF - Åstorp 2 - 1

SEGER IGEN och i dag hade vi en hel del tur. Vi började med att spela bra och trycka på men får ett mål i häcken. Spelet är inte så lysande men några gånger funkar passningarna enligt instruktionsboken. En snygg sekvens slutar med en frispelning av Josse O som läckert tunnlar målvakten. 1 - 1 i halvlek. I andra halvlek är vi tidvis riktigt tillbakapressade. Bollen rullar flera gånger genom vårt straffområde parallellt med mållinjen men räddas undan varje gång. Fem minuter innan slutsignalen skjuter Mimmi iväg bollen mot mål. Bollen studsar över målvakten och vi leder med 2 - 1. Snacka tur eller. Den stora behållningen den här matchen är när Julia leker bort tre motståndare på vänsterkanten. Svenssons på mitten gör ett jättejobb och hittar varandra som om de var syskon......

Össjö - BDFF 0 - 10

Första vinsten i år och äntligen en riktigt rolig match där vi får utrymme att spela fotboll. Josse O äger hela mittfältet i första halvlek och eget straffområde i andra. Lollo G och Evelina kommer flera gånger framspelade i fina ruscher på högerkanten. Lollo J gör mål på hörna vid första stolpen och Lotti köttar in en straff i nättaket. Vi har bra passningsspel och håller bollen inom laget. I andra halvlek är det Molle som fördelar bollarna på mitten, Jobo skjuter ett kanonskott i mål från mittcirkeln, Emma håller sig framme och gör mål på en retur och Mimmi gör som hon vill på högerkanten och leker in tre mål. Alla tycker det är jättekul och ingen vill spela back eller vara avbytare. Målen: Louise J 2, Lotti 1, Jobo 2, Molle 1, Mimmi 3 och Emma 1.

Råå - BDFF 0 - 0

Vårt första riktiga poäng och det är vi välförtjänta av. Det är en härlig stämning i vårt lag. De äldre spelarna tar sitt ansvar och stöttar de yngre genom matchen och de yngre gör en kanoninsats. Sara på backen är ettrig och tät och vinner nästan alla närkamper. Julia B med sitt spelsinne och snabbhet är ett säkert kort på alla platser i laget. Julia S som är de små ytornas spelare levererar ljuvliga passningar så man blir alldeles stum. Sen har vi till sist en underbar målvakt i Anna som gör flera underbara benparader i matchen.

BDFF- HDFF 3 - 0 WO


Hittarp - BDFF 4 - 0

Första seriematchen och vi ställer upp med ett brokigt lag som egentligen aldrig spelat tillsammans (och så glömde vi reservtröjorna). Första halvtimmen spelade vi övertygande och tryggt. Här var inget tjonglir utan alla försökte spela bollen och hålla den inom laget. Det var riktigt roligt att stå utanför och se att alla vågade hålla lite i bollen, passade och sen sprang i ny position. Att det stod 2-0 i halvlek speglade inte spelet då. Däremot orkade vi inte hålla uppe spelet i andra halvlek. Vi kom längre ifrån i markeringarna och blev överspelade på mitten. Anna H, Gabbi, Sara och Fiffi i backlinjen fick en svettig halvlek men jobbade och slet och var oftast i rätt positioner. Att det bara blev två mål i denna halvlek har vi dessa att tacka för.
2014   2012   2011   2009   2008   2007   2006   2005   2004