BJÄRELAGET DFF

Bjärelaget Blå 2009

Lagledare: Gunilla Johansson
Resultat Reservlag

BDFF - V.Karup 1 - 3

Usch, förlust mot Karp. Hur ska vi överleva denna skam ;-). Skämt åsido, det var en jämn match och den största skillnaden var Karups förmåga att göra mål på sina chanser. Vi hade bra spel och kom ofta igenom på kanterna. Vi skapade många bra lägen men saknar den sista kylan när bollen ska i mål. Bäst på plan i dag var Amelie som hade den största viljan, var lugn och supersäker som back, engagerad och tuff på mittfältet och som också gjorde vårt mål efter en hörna.

Teckomatorp - BDFF 2 - 0

Ett ganska blekt lag i dag. Så blekt att det inte ens syntes på matchrapporten. Det var trögstartat på de flesta fötter och vi lyckades inte komma in i närkamperna och till bollen på det sätt som vi vill. Vi tar nya tag till nästa match.

BDFF - Wormo 2 - 4

Våra mål Clara och Jobo

Svalöv - BDFF 4 - 2

Våra mål Josefin O och Anna Olofsson

Billesholm - BDFF 3 - 3

Våra mål Amelie 2, Sofie 1

Bjäre Cup

Att ställa upp i en cup med två lag är inte så enkelt. Hur ska man dela lagen? Är det rätt att dela upp i två jämna lag? Är det rätt att satsa på ett första lag? En cupseger ger ett välbehövligt självförtroende inför utesäsongen. Som ledare måste man bestämma sig för vad som gäller.
Laguttagning till förstalag är inte heller självklart. Vi har flera spelare som är mycket jämna. Det kan vara dagsform som avgör. När vi nu satsar på ett förstalag så ska även alla i andralaget veta att ni är en förutsättning för att det ska fungera för förstalaget.
I den här cupen kan vi väl inte kalla det blå laget för rutinerade precis MEN ni gör en helgjuten insats ändå med kämpaglöd, inställning, mod och glädje. När ni spelar mot Munka (0-2)och BDFF vit(inte kompisar idag. 0-2) sabbar ni deras anfallsspel genom ett lugnt försvarsspel där ni håller era positioner. Ni drar också ner tempot när vi har bollen och stressar inte upp i anfall. Detta är ganska frustrerande för motståndare i längden. Vi håller också nollan ganska länge i de här matcherna innan vi tvingas kapitulera. Mot V.Karup Grön (0-3) är det en liknande matchbild även om deras första mål kommer lite tidigare. Men Hallå de och Munka spelar i div 4. Mot V.Karup gul ändrar vi vårt spel och anfaller friskt och det ger ett gott resultat. Vinst med 2-1. Inför sista matchen Skälderviken(0-2) fanns förhoppningar om ännu en vinst men det är små marginaler inomhus. Man säger att anfall är bästa försvar…men ….Ja i alla fall är det mycket roligare att spela anfall än bara försvar. Och vi var här för att ha kul.

En väl genomförd turnering där ni taktiskt använder era resurser på ett perfekt sätt. Lotti i mål fick stå för rutinen i dag med ett annorlunda målvaktspel(funkar bra). Emelie (back home), Frida och Amelie är ettriga plåster i försvarsspelet som också trycker framåt när tillfälle ges. Therese håller lite extra i bollen och serverar bra passningar. Anna H, Anna O och Clara ständigt springande för att hålla sig spelbara. Målen gjorda idag av Clara och Anna H
2014   2012   2011   2010   2008   2007   2006   2005   2004