BJÄRELAGET DFF

Bjärelaget Vit 2009

Lagledare: Jonny Danielsson
Tränare: Rickard Klanglund
Resultat  div 5 NV A

BDFF-Röke 5-0
Årets viktigaste match. Serieledarna kommer på besök och det känns i luften att denna match är otroligt viktig. Vi har på de inledande fem matcherna lyckats skrapa ihop futtiga fyra poäng. Seger idag och lite medgång i återstående matcher gör att vi vid sommaruppehållet är med. Rickard inleder med att lägga över allt ansvar på tjejerna. Idag måste vi vinna matchen i huvudet innan matchstart för att ha en chans att gå segrande ur den. Man kunde ta på koncentrationen och laddningen inför matchen och redan på uppvärmningen (som påbörjades en halvtimme för tidigt efter en något förvirrad tränares uppmaning) kändes att något speciellt var på gång. Vi lyckades direkt sätta press på Röke och Mimmi hade ett par heta lägen i matchinledningen. I 12:e min kommer Mimmi fri och gör 1-0. Pressen fortsätter och vi lyckas neutralisera deras mittfält samt forward. Bjärelaget kontrollerar spelet och i 28:e vänder Mimmi snyggt upp och sätter säkert 2-0. Molle följer upp detta och gör otroligt sköna 3-0 precis innan halvtid. I paussnacket pratar vi mycket om att inte vika ner oss och att hålla koncentrationen uppe HELA MATCHEN!!!. Vilket vi även lyckas med. Vi kontrollerar matchen totalt och Mimmi kan enkelt göra både 4-0 och 5-0. Att på detta sätt spela ut serieledarna visar vilket bra lag vi är med rätt inställning och rätt vilja. Idag gör vi en riktig laginsats. Alla ger järnet och det syns att ni alla vill vinna denna match till 100%. Mycket hjärta gör att Röke är totalt utspelade och tränaren är mycket nöjd. Härligt tjejer fortsätt på detta vis så kan det bli riktigt trevligt när vi i höst summerar året.

Salamis-BDFF 3-3
Efter en urladdning mot Hjärnarp kändes det som om vi var på gång. Mycket riktigt börjar vi matchen bra mot Salamis. Redan efter en kvart gör Josse S 0-1. Salamis gör ett slumpmål efter ett olyckligt tillbakaspel och det blir 1-1 efter 17 min. Men vi kämpar på och i 22:a gör vi 1-2 på ett snyggt volleyskott av Anna O. En liten stund senare får vi frispark som Matilda snyggt skjuter i mål och 1-3 är hemma innan paus. Vad som sedan händer är en gåta. Det känns som om vi äger matchen men slappnar av de första 20 min i andra halvlek. Detta gör att Salamis kan göra både 2-3 och 3-3 innan vi ens vet ordet av. De sista 25 styr vi återigen spelet och är totalt överlägsna i synnerhet på deras vänsterkant. Kanske är det så att vi borde avgjort i slutet av matchen. 3-3 är ett poäng men det känns som en förlust.

BDFF-Hjärnarp 8-0
Premiär på Bjärevallen och idag kändes det som om Hjärnarp skulle få jobba för att plocka poäng mot BDFF. Matchen börjar med en massiv press från BDFF och efter 6 minuter kommer en HJÄRNARPS spelare fri. Fattas bara att det skulle bli 0-1 men inte då Jobo är väldigt säker där bak och i stället kunde Mimmi bryta sig loss och skjuter ett otagbart skott i krysset 1-0. HÄRLIGT… Mimmi har ytterligare lägen och ökar i 24:e på till 2-0. Vi fortsätter att pressa på och spelar i princip enbart på Hjärnarpsplanhalva och till slut lyckas Mimmi fullborda ett snyggt hattrick och 3-0 är ett faktum. Direkt efter paus ökar återigen Mimmi på med 4-0. I 53:e gör Mimmi 5-0 och det känns som om Mimmi har hittat målformen. I 56:e är det så Josse S som ökar på till 6-0 efter ett snyggt inlägg av Anna O. Anna O bryer dessutom igenom på kanten och skjuter ett stenhårt skott rätt upp i nättaket. Återigen får Hjärnarps målvakt kröka rygg och hämta bollen i målet för 7:e gången. Therese avslutar målfesten för dagen genom att skjuta ett hårt skott som går ribba in 8-0!!!. En härlig match och första vinsten är bärgad. Det enda som oroar mig som tränare är att den hittills enda segern kommer i en match där tränaren är avstängd…något att funderar på för herr tränare!

Eket-BDFF 3-2
Efter två förluster var det så dags att möte Eket. Ett lag där vi kände att med mycket fysiskt spel kunde vi nog åka hem med vinst. Redan efter ca 10 min bryter Mimmi sig loss på kanten och Linda får läge att avsluta men resultatet på detta avslut gjorde att vi många träningar senare fortfarande tränar avslut… I 22:a minuten blir Josse O kapad av en något irriterad Eket spelare. Mimmi slår frisparken och Linda revanscherar sig och gör 0-1. Efter detta har vi bra lägen Therese har ett bra skott tätt utanför och Linda har ett lysande skott med vänstran som var värt ett mycket bättre öde. Men i 50 min slappnar vi av och Eket får ett slumpmål. Vi taggar dock till och i 55:e kommer Linda fri och skjuter ett skott som målis tappar. Mimmi är påpassligt framme och gör 1-2. I 69:e får Eket straff och 2-2 är ett faktum. Efter ytterligare några minuter gör Eket 3-2 efter en solklar offside. Rickard får tokspel och menar på att vi kan sluta spela med offside eftersom domaren ändå inte blåser för detta. Domaren har lite synpunkter på det sätt som Rickard reagerar och när domaren har hela armen i sin ficka och letar efter det gula kortet passar Rickard påpassligt på att nämna något om att domaren är ett skämt. Detta gör att det gula kortet snabbt skiftar färg till rött och Rickard får snällt avlägsna sig från planen. Vi har trots detta ett par klara chanser efter detta och borde nog lyckats få med oss i alla fall ett poäng…men det är målen som räknas.

BDFF-Bjärnum 0-3
Hemmapremiär på en för dagen fullsatt Sansiro, förlåt Grevieparken. Att det var hemmapremiär och mycket nerver fick vi dyrköpt erfara. Bjärnum gör direkt på avspark 0-1. matchen hade då varat i 12 sekunder och inte ens Tony Ivarsson hade hunnit sätta sig ner. Vi hämtar oss dock ganska snabbt och både Molle och Emilia har ett par bra lägen redan efter tio minuter. Men säg den lycka som varar… efter 28 min får Bjärnum hörna, vi orkar inte följa markering och efter en snygg nick får Jobo kröka rygg och hämta bollen i kassen en andra gång. Vi är i paus överens om att vi måste vara med alerta och på tå men efter bara 4 min ökar Bjärnum på till 0-3. Återigen har vi i slutet av matchen ett par riktigt vassa lägen men ärligt talat denna match var vi inte riktigt med i. Detta kommer Bjärnum få sota för i returen.

Seriepremiär Ängelholm-BDFF 2-1
Den 18 april var det så dags att ha premiär. En match som spelades i Ängelholm mot ett nytt ungt ÄFF. Matchen börjar lite trevande och nervöst precis som en premiär ska vara. Efter en halvtimme är en ÄFF spelare fri mot Jobo som gör en strålande räddning. I anfallet efter laddar Mimmi stora kanonen och 0-1 är ett faktum. Vi kontrollerar matchen och det känns som om vi har bud på fler mål. Direkt efter paus får ÄFF en tvivelaktig straff som resulterar i 1-1 vi blir efter detta lite ängsliga och ÄFF tar allt mer över matchen. Efter 75 min orkar vi inte stå emot längre utan efter ett par frilägen får ÄFF hörna som ger 2-1. Vi ligger efter detta på som iglar och Emilia har ett par lägen som likaväl kunde resultera i mål. Matchen slutar 2-1. Sammantaget gör vi en myvket bra match som lika gärna kunde slutat med vinst till oss. Kämpa på…

Träningsmatch Hasslarp/Allerum-BDFF
Ett olyckligt tillbakaspel efter 10 min gör att Hasslarp kan ta ledningen med 1-0. efter 25 min gör tränaren ett taktiskt byte och sätter in Louise och Anna O. Louise frispelar Anna O som snyggt stänker upp bollen i nättaket med 1-1 som resultat. Hasslarp luckas bara minuterna senare öka på till 2-1 vilket också är resultat i halvlek. Efter paus böljar det fram och tillbaka och med tio minuter kvar gör hasslarp 3-1 och matchen känns avgjord. MEN återigen vaknar vi till liv och i 87:e gör Mimmi ett snyggt genombrott och välts omkull och det blir straff. Therese tar på sig dansepjucken och visar var skåpet ska stå genom att stänka in 2-3 på straff. Som grädde på moset gör Anna H 3-3 i 88:e och Bjärelaget åker från Hasslarp med en känsla av seger trots att resultatet blev oavgjort.

Träningsmatch BDFF-VGLT
Första träningsmatchen i Grevieparken resulterade i oavgjort mot ett Halländskt VGLT. Matchen började med att VGLT gör både 0-1 (14) och 0-2 (27) innan vi vaknar till liv. Anna O skjuter i ribban och Linda är vaket framme på returen och gör 1-2 bara 1 minut efter VGLT´s 0-2. Men vi är inte riktigt vakna och VGLT gör påpassligt 1-3 med bara 5 minuter kvar av första halvlek. I andra halvlek böljar matchen fram och tillbaka tills det återstår 10 minuter. Då blir BDFF som förbytt. Spelar mycket aggressivt och lyckas göra 2-3 efter ett härligt inlägg av Mimmi som Josse S snyggt skjuter i mål. Ett massivt tryck från Bjärelaget gör att vi i 86:e för en hörna som Mimmi snyggt lägger in och Sofie sätter pannan på bollen och gör ett otroligt vackert fotbollsmål. Slutresultat 3-3.

Träningsmatch BDFF-Salamis

Jag måste börja med att berömma alla som spelade denna match. Efter att ha tre förluster i bagaget var det mycket starkt att mobilisera krafter och prestera det spel ni gjorde på plan. Spelet fungerade enligt det vi tränat samt pratat om ända från Jobo i mål genom en stabil backlinje vidare genom ett rörligt mittfält och ett konstruktivt anfall. Första halvlek rullade ni boll på ett enkelt och vägvinnande sätt. Ni vågade börja om vid pressade situationer, använde ytorna på ett bra sätt och inte minst lyckades vi hålla bollen på motståndarnas planhalva. Linda sökte mycket boll och jobbade förtjänstfullt på topp, Lotti och Josse S jobbade på bra på kanterna och vi lyckades med mycket av det vi pratat om det vill säga; spela enkelt, mycket löpning utan boll för att skapa ytor samt mycket avslut. Efter att pressat Salamis ett bra tag lyckades Lotti med konststycket att med vänsterfoten klippa till bollen på volley och skicka den rätt in i nätmaskorna och 1-0 var ett faktum. Som grädde på moset utökade Therese ledningen via en gammal hederlig ”tåpaj” rätt upp i krysset till 2-0 innan halvtidsvila. I paus var vi rörande överens om att vi rullat boll på ett bra sätt men att vi skulle börja använda även den kant som Josse S sprungit sig svettig på utan att få bollen särskilt många gånger. Vi sa även att vi skulle försöka komma till ännu fler avslut samt sätta press högt upp i banan. Annorna bytte position i paus så att Anna O kom in på topp och Anna H tog den varma platsen under filten på bänken. Efter att Johanna nästan hostat upp lungorna och tvingats till byte och Linda stukat foten och linkat av planen tappade vi lite av vårt vägvinnande spel. Kanske var det även så att orken började göra sig påmind för en stund. Salamis kämpade på och hade lite mer boll under första halvan av andra halvlek. Men när Josse S likt en mycket skicklig skräddare lyckats tråckla in bollen efter en bra hörna från Mimmi tog vi åter över spelet. Som om inte detta var nog passade Emilia på att ladda stora kanonen och sköt från långt håll en otagbar projektil som resulterade i slutresultatet 4-0. Fortsätt nu att jobba på i den här andan. God uppslutning på träningarna kombinerat med hårt jobb på träning och inte minst på matcherna gör att vi med tillförsikt kan blicka framåt mot seriespelet. En del är nämnda men ingen är glömd, ni gjorde alla en mycket bra insats. Tack för god underhållning!! PS Det fantastiska påskpyntet pryder nu hallen hemma hos familjen Klanglund… /Klangen

Sjätte (6) raka Bjäre cup segern !


Vilken fantastisk dag det här blev. För första gången skulle vi slå ur underläge och få möta två lag som var rankade högre än oss nämligen V.Karup & M. Ljungby som ligger i 4:an och vi i div.5. Det märktes på er alla att det var en helt annan nervositet i denna upplaga av Bjäre cup. Vid genomgången på morgonen försökte jag medvetet att tona ner och i stället lägga favoritskapet på VK & Munka. Det var upp till dom att bevisa vilka lag som låg i den högre divisionen. Jag påtalade också vikten av att ta så många poäng som möjligt för att det skulle bli jämnt i den här cupen. Som alltid möts vi inbördes i 1:a omg. och här var nerverna påtagliga där andralaget gjorde en bra insats och höll emot bra, men 1:a laget kunde ändå vinna med 2-0. I andra matchen var det dags för VK´s andralag som i sin första match mer eller mindre slutade att spela och förlorade med 6-1 mot sitt 1:a lag. Vi vann matchen med 1-0 men det var aldrig någon fara. Hur säkert som helst trots att nerverna fortfarande låg utanpå tröjorna. I vår tredje match skulle vi möta Skälderviken som kämpade på bra och lyckades reducera i slutsekunderna. För övrigt det enda mål som storspelande Anna Olsson släppte in i cupen. 9 p efter de tre inledande omgångarna och näst på tur stod V. Karups 1:a lag På genomgången innan matchen ställde Karro frågan:Kan vi vinna över V. Karup ? "Klart att vi kan svarade jag. Vi spelar bättre fotboll än dom". Jag vet inte om det var det, men nu var det ett helt annat lag på planen. Tändningen var total och vi kämpade oss till 1-0 seger. För en gångs skull(känns det som) hade vi även domarna på vår sida. Anna och Linda gjorde matchavgörande insatser och Karro fick trycka dit segermålet. Efter denna matchen var nerverna fullständigt under kontroll men vi hade en uppgift kvar. Att ta minst en poäng mot Munka Ljungby. Det blev en fullständig defillering och Bjärelaget DFF vit vann matchen enkelt med 4-0 och tappade inte en enda poäng under cupen. Whaoo. En fantastisk prestation. Det är alltid svårt att bibehålla koncentrationen i en lång cup Men ni gjorde det. Vi skall också vara ödmjuka för det blå laget, för utan dom hade det kanske inte gått vägen. Anna Olsson i målet blev vald till bäste spelare i cupen. (Grattis)Våra backpar Sofie & Linda och Emilia & Josse som inte släpper en jäkel över bron. Anfallsparen Karro & Mimmi och Amie & Molle gör livet surt för de flesta lagen. Idag är det framför allt en laginsats men jag kan ändå inte låta bli ett hedersomnämnande till Anna i målet, Linda för hennes inställning och även till Molle som verkligen visar sitt kunnade idag. Övriga gör en helgjuten insats och stabilare lag på den här nivån får man leta efter. Våra målskyttar i cupen var: Molle 3, Mimmi 3, Karro 3 & Sofie 1 Hoppas ni alla är lika stolta Bjärelagare som jag(vi) är.
Jonny / Gunilla.
Se bilder och fler resultat på Torekovs hemsida

Åstorpscupen 2008

I vår andra cup för året gjorde vi åter igen en bra insats. Vi startade cupen med att möta våra antagonister från Munka Ljungby. Matchen slutade rättvist 0-0 efter mycket ställningskrig och få chanser. I vår andra match fick vi möta ett nyskapat lag Bjuvstorp där vi vann ganska enkelt med 3-1 utan att egentligen förta oss. I vår tredje match ställdes vi mot ÄFF som är unga, tekniska och duktiga men hade egentligen ingen chans mot oss idag. Detta var nog vår bästa match för dagen. I vår sista gruppspelsmatch skulle vi möta ett ganska svagt Eket som vi normalt sett skall slå med ett antal mål.Förutsättningarna inför matchen var att 1-0 räckte inte. Däremot hade 2-1 eller 3-2 osv. räckt då vi hade fått fler gjorda mål än Munka Ljungby. Vi fick en bra start med ett tidigt ledningsmål men det räckte alltså inte i det läget. När vi då ligger på för att punktera matchen får Eket två gratismål som sätter press på oss. Men vi vänder på skutan igen och går upp till 3-2 och är då klara för semifinal. Men 10- 15 sek. före slutet får Eket en ny bjudning och gör 3-3 och vi är plötsligt borta från semifinal. En stor besvikelse givetvis, men samtidigt lärde vi oss säkert lika mycket på det här nesliga uttåget ur cupen. Vi måste lära oss att vara lite kallare i sådana här matcher och spela på resultatet lite mer. Vi åker ut ur cupen för att vi blir en aning naiva och offensiva och det straffar sig. Dock är vi obesegrade igen i ett gruppspel vilket givetvis är ett utmärkt resultat. All heder åt er insats. Målskyttar i cupen:Karro 3, Molle 2, Mimmi 1, Linda 1, Josse S 1 & Anna H 1. God fortsättning på det nya fotbollsåret 2009 / Jonny
2014   2013   2012   2011   2010   2008   2007   2006   2005   2004