BJÄRELAGET DFF

Bjärelaget Vit 2008

Lagledare: Jonny Danielsson
Tränare: Jan Peter Kleman
Resultat  div 4 NV A

Bjärelaget DFF - Åhus IF 2 - 1 ( 1 - 1 ) KVAL

Efter de två första matcherna var chanserna till fortsatt div.4 spel inte möjligt längre. Ändå går ni ut och gör kanske årets bästa match. Inför matchen hade Åhus vunnit båda sina matcher i kvalet och endast förlorat två matcher under hela säsongen. Vi hade inget att spela för men alla ville avsluta snyggt och det gjorde ni med bravur. Eller förresten, avsluta snyggt? Jag väljer att se det som en start på något nytt istället. I dag känns det inte som några som helst problem att skriva. Så mycket hjärta som där var inblandat i matchen idag har jag inte sett på länge. Åhus hade några vassa chanser i början som kunde resulterat men när Jobo är på det här humöret så är hon en väldigt duktig målvakt. Framför allt hennes benparad på en sidoförflyttning var en avgörande faktor. Våra ytterbackar Amelie & Johlson startade lite avvaktande men växte mycket under matchens gång. Mimmi firade stora triumfer som MITTBACK och Sofie täckte upp föredömligt framför. Emilia, varför så stora krav på dej själv? Du gjorde allt som man kan önska kryddat med ett ursnyggt långskott i nättaket. Therése vilket hjärta du har! Molle gör också en urbra match liksom Josse S på vänsteryttern. På topp Karro som gör livet surt för vilken motståndare som helst och visar sin enorma vilja när hon som forward gör första målet. Den stora överraskningen Linda som för första gången spelar forward men spelar som om det vore en vardagssyssla. Där har vi något att bygga vidare på. Alla spelare i laget är lika viktiga och det tydliggjordes i denna match när Frida P, Lotti & Anna H gör finfina inhopp. Efter denna fina match skulle jag givetvis också vilja nämna Gunillas ledarskap. Utan henne de tre sista veckorna....Bra. Tack Gunni.Poäng idag:3p Karro & Mimmi, 2p Linda,Emilia & Jobo 1p övriga ALLA MÅSTE FÅ POÄNG IDAG.

Teckomatorp - BDFF 6 - 0 (2-0) Kval

Ännu svårare att skriva efter den här matchen. Besvikelsen efteråt är stor och sitter som en klump i bröstet. Vi börjar kanonbra och har stenkoll på våra motståndare. Vi håller i bollen, hjälper varandra och kommer runt på kanterna. Vi har fortfarande svårt att komma ända fram till mål men det känns ändå tryggt och äntligen ska väl det här gå vägen. Förhoppningarna får sig en törn när två mål efter kontringar rasar in i vårt mål. Men två mål går att vända om man fortsätter att spela och flyttar fram positionerna. I andra halvlek satsar vi offensivt för att utjämna. Therese och Karro spelar forwards tillsammans och till att börja med får vi tryck på deras backar. Det här är en chansning som vi måste ta. Går den hem är coachen ett geni och annars.............Ja, resultatet vet vi. / Gunilla

Bjärelaget DFF - Kullabygdens DFF 0 - 3 (0-1) KVAL

Usch vad det var svårt att skriva idag. I första kvalmatchen förväntar man sig att man skall vara helladdad till matchen. Det är vår uppgift som ledare att se till att ni har fokus på rätt saker. Tyvärr lyckades vi inte med det. Åter igen spelar vi stundtals trevlig fotboll men det ger ingen utdelning. Vårt kära lag får hela tiden jobba för våra målchanser medan motståndarna hela tiden skapar sina chanser mycket lättare. I dagens match släpper vi åter igen in ett tidigt baklängesmål som gör att vi får jaga i stället för att spela avslappnat. En boll på mållinjen och ett friläge efter vår nya hörnvariant kunde mycket väl resulterat men det ville sej inte idag. När vi sen fick en tidig utvisning i andra halvlek klarade vi inte av att skapa dom chanser vi hade behövt för att kvittera. Personligen tyckte jag att laguppställningen inför matchen såg hoppfull ut men alltför många tidiga omdisponeringar i laget förrycker vårt spel. Endast i första halvlek har vi 4-5 förändringar i laget. MEN,ni får inte ge upp. Det är inte avgjort än. Vi har fortfarande möjligheter att stanna kvar. Då måsta vi alla göra en sista gemensam kraftansamling. Kämpa på! Poäng idag: 3p Therése 2p Anna O 1p Molle / Jonny

BDFF - Munka Ljungby 1-2

Vi fick en tråkig start på dagen när vi fick höra att Jobo hade blivit misshandlad på Madison.Förjävligt! Anna Olsson fick rycka in och gjorde det jättebra. Ska inte lastas för ngt av målen. Tvärtom gjorde många bra utrusningar och läste spelet jättebra. Första 10 min låg vi steget efter dem imarkeringen då såg dem jättebra ut. Men sen sökte vi upp dem mer i närkampspelet och tog över. Evelina slog en passning ut ifrån kanten som Lotti sköt in. I andra halvlek tog vi över och förde spelet men bollen gick inte in.Tyvärr fick de igenom ett fint inlägg mot slutet som vi inte kunde bryta och de fick göra sitt ledningsmål. 3p till Anna i målet för sitt målvaktsspel. 2p till Evelina för sitt slit på plan.1p till Emilia som gjorde ett kanonjobb i försvaret. 1p till Josefin O för många fina brytningar. Tycker vi har gjort en bra säsong.Det kommer mera när ni bir äldre! Detta har varit erat läroår!

Kvidinge - BDFF 2 - 1

Det viktigaste som hände idag skedde inte i våran match.Harlyckan har idag lämnat wo för tredje gången idag. Vilket innebär om uppgifterna stämmer att vi kommer på kvalplats. Vi förtjänar att få en chans till att få spela i fyran nästa år tycker jag. Tillbaka till matchen som skiftade i karaktär. De gjorde både ett o två noll utan vi var direkt dåliga. Problemet var att vi hade en ny backlinje som inte hade hittat sina positioner i vissa situationer.Det utnyttjade deras duktiga forwards väldigt snabbt. Fastän vi låg under så kände jag att vi hade chansen. Vi fick tag i mittfältet o började skapa en del chanser. I en av dem så gjorde Anna Hildingsson mål på ett fint förarbete av Josse S.I andra halvlek så skapade bägge lagen chanser framåt. Men genom Jobo o Smurfligan( vårt nya försvar för dagen) så höll vi upp matchen bra. Vi mötte ändå ett lag som spelar för tredje platsen. Jag vill till nästa match att vi startar med det som vi slutade med idag. Bra rörelse och tufft spel med bra markering. Då kommer vi inte i underläge ifrån början! 3p till Amelie som som gjorde ett totalt repektlöst defensivt kanon arbete i andra halvlek.Go inställning! 2p till Sofie som styrde upp förvaret föredömligt. 1p till ungtupparna Evelina o Josefin O för deras vilja o inställning.Oslipade diamanter som håller på att formas till något riktigt bra. Jag vill ge er äldre, som har spelat i dessa sammanhang innan, en extra eloge för eran stöttning av de unga spelarna. De utvecklas i rätt riktning genom erat positiva stöd.

BDFF - Eskilsminne 0-4

Vi mötte idag ett starkt fysiskt välspelande lag som var bra. Vi stod upp mycket bra på planen.Tyvärr så gör vi några enkla misstag som de utnyttjar väldigt snabbt.Vi gav aldrig upp. Men när vi kommer fram till straffområdet speciellt i första så väger vi för lätt. I andra halvlek vågade vi söka upp dem mer i närkamperna i straffområdet. Tyvärr så fick de olyckligt 3-0 när vi var på väg att trycka tillbaka dem.Sen så får de 4-0 direkt efter på en domarmiss i mina ögon sett.Tjejen som stod i offside rörde sig mot bollen. Då är det offside. Men det är tolknings grej om man ska blåsa eller ej. Inte lätt att vara domare i sådana lägen.Tycker stundtals att vi spelar bra i de olika lagdelarna i olika tillfällen. Kunde vara roligt att se detta samtidigt framöver. Det märks att vi är lite för orutinerade i vissa lägen. Men för att lära sig o skaffa sig rutin så ska man spela sådana här matcher.Det är bara tråkigt att få hedersamma förluster.Det ger inga poäng.3p till Therese för sitt slit o kamp på mittfältet. 2p till Jobo för många fina ingripande. 1p till Amelie för ett bra ytterbackspel i andra halvlek. 1p till Carro för att hon vågade gå i clinch med motståndarna.

V. KARUP - BDFF 6 - 1

Detta är ingen rolig läsning för en Bjärelagssupporter.Siffrorna blev för stora i mina ögon.Det såg bra ut innan matchen med tända tjejer. Följaktligen gjorde vi 1 - 0 direkt genom Gunilla på en väl avvägd hörna av Linda. Men istället för att få självförtroende så blev vi ängsliga. Vi vågade inte hålla i bollen o rulla ut dem. När vi väl gjorde det så höll vi den för länge. Det blev en kollaps!Det har jag inte sett på länge.Tyvärr fick vi Gunilla skadad i första halvlek vilket tvingade mig att stuva om i laget. Inget drömscenario att sätta en ny mittback o sen lite senare tvingas att välja ett offensivt spel. Det gjorde att det blev stora luckor bakåt. Det utnyttjade de skoningslöst. Västra Karup var bättre än oss. De har en central linje ifrån deras mittback-mittmittfält till deras topp som är väldigt duktiga. Det gjorde att de andra lyfte sig. Vi är ett jämt lag som bygger på alla spelarna.Tvingas vi göra för många förändringar under matchen pga tex skador, så blir vi sårbara. Vi spelade med två tredjedelar av F16 i andra halvlek och det gjorde de bra. Det är inte lätt att hoppa in spela under dessa förutsättningar. Men till er F16:tjejer : Ibland tvingas man gå den tuffa vägen o lära sig.Ni gjorde det bra ! Ni kommer att ha nytta av detta framöver. Jag fick se lite fel som vi kan ta med oss till nästa träning.Poängen går till två spelare. Jobo får både 3 o 2poängarna idag. 5p totalt. Du måste vara seriens bästa målvakt när du spelar som igår. Jag kommer inte ihåg att du kunde ha gjort något åt målen. Men vilka räddningar du svarande för under matchen! Du visade för dig själv inte minst vad du kan. Vi andra vi vet! 1p vill jag ge Clara för sitt engagemang o inställning i matchen. Det gladde mig mig oerhört att höra en reserv som inte brukar vara med berömma o pusha de andra som du gjorde. Rätt inställning! Nu tar vi o förbereder oss för nästa match o visar att vi kan göra en bättre match nästa gång. Vi vill väl inte att Jobo ska få så mycket att göra på nästa match?

BDFF - Wormo 0 - 5

Vi fick stryk av ett effektivt lag som utnyttjade våra misstag. Det tycker jag är en bra sammanfattning av matchen. Vi var med bra i tempot i matchen . Men tyvärr gör vi misstag som inte hör hemma i div 4. Det straffas direkt mot topplag med spelare som har rutin i från högre sammanhang. Vill ändå ta med det positiva att vi kan spela jämt med topplagen. Kan vi bara undvika våra div 5-misstag så kan det bli riktigt roligt framöver. Men det krävs att vi alla tränar även de som inte normalt spelar i A- laget. Ni ger våran träning mer kvalite när ni är där! 3p till 700-matchjubilaren, Gunilla Johansson. Hon har gjort bättre matcher. Men hur många spela sin 700:e match i div 4? Imponerande! 2p till våran evighetsmaskin, Therese. Slet oerhört på mittfältet. Fastän du blev med bollen så gav du inte upp. 1p till Emilia som utmanade sig själv och hennes trygghetsruta. Helt rätt att kliva utanför den. Det är det enda sättet för att utvecklas som spelare! Nu tar vi o laddar batterierna så att vi fulla med energi inför dem roliga utmaningarna som vi har framför oss.

Eket - BDFF 0 - 2

Idag tog vi en välförtjänt 3 poängare i Eket. Det var en match som vi styrde. Deras spel byggdes på långbollar på deras toppar. Det svåraste var att vara på tårna inför sådant spel. Jag gladde mig väldigt mycket hur vi spelade ut dem stundtals. Vi kom fram på sådant sätt och i situationer som vi inte har gjort innan. Man kan tycka att vi skulle ha gjort mer av vårat övertag. Men det är inte så lätt om man inte är är van att komma i dem här situationerna. Lite mer rutin i de här lägena och inte ta avslutet i första läget utan vågar komma lite närmare målsituationen då kommer målen. Tänk på att det är målvaktens agerande som avgör om det ska vara snabba avslut eller man ska avvakta! Första målet gjordes av Josse efter en tilltrasslad sitution där hon var sist på bollen. Det andra målet gjordes av Mimmi efter en djupledsboll. Det målet hade du aldrig vågat göra i våras, Mimmi. Jag ger idag alla som spelade en poäng var. För det var en sådan match där ni alla bidrog till segern! GOTT JOBB!!!!

Harlyckan - BDFF 2 - 4

I söndags spelade vi en viktig sexpoängsmatch i Hbg. Eftersom Harlyckan är Helsinborgs B-lag vet man inte vilket lag de ställer upp med. Detta lag såg på papperet starkt ut på förhand. Vi kom i underläge med 1-0. Men vi vände sen till 2-1 efter mål av Mimmi på ett långskott o en nick av Therese på en fin hörna av Linda. I första halvlek så drog de isär oss med fina crossbollar ut till deras duktiga yttermittfältare. men det var vi som var i ledningen i halvlek. De satsade rejält framåt i början på andra halvlek. De styrde i mitten men de kom inte runt på kanterna som i första halvlek. Det blev mer kampspel som vi vann på våran vilja. Vi utökade våran ledning genom Linda på en snygg frispark. Lite därefter gjorde Mimmi sitt andra mål för dagen på ännu ett långskott.Sen gjorde de ett tröstmål som var frukten av att vi slappnade av. Livsfarligt! Men denna gången så blev det inte mer av det. Josefin O hade istället ett kanonskott som var nära att gå in i mål. Ribban dallrar fortfarande ! Bättre lycka nästa gång. Vi gjorde för dagen en riktig kämpainsats som lag .Uppvärmningen säger mycket hur en match kan bli. Deras inställning i uppvärmningenn var jag inte imponerad av. Däremot våran visade att vi ge järnet idag. Poängen idag går till :3p till Amie för hennes figtingspirit o inställning. 2p till Gunilla för hennes inställning o djävla anamma på plan. 1p till Therese för hennes oerhörda kamp på mittfältet som hon vann över deras div 2 spelare. I en sådan här match vill jag premiera inställning o vilja men egentligen skulle jag kunnat ge er alla en poäng. För alla gjorde bra saker som man kommer ihåg ! Janis

BDFF - Billesholm 4 - 3

Efter väl genomförd match vann vi med 4-3. Första halvlek styrde vi spelet med många fina kombinationer och bra försvarsspel. Helt rättvist ledde vi med 3-1.Amie gjorde ett hattrick i första halvlek. I andra halvlek tryckte de på med mycket folk och Jobo fick visa sig på styva linan i ett par farliga situationer. Men vi var inte ofarliga i våra kontringar. I ett sådant tillfälle fick vi vårat 4-1 gjort av Mimmi. Ett kanonförarbete gjordes av Emma som tog en diagonaldjupledslöpning och drog med sig två försvarspelare som skapade yta för Mimmi.Snyggt anfall! Trodde då att vi hade avgjort matchen. Det var jag nog inte ensam att tro.Vi slappnade av och helt plötsligt stod det 4-3. Sista åtta minuterna blev lite onödigt spännande men det löste vi galant. Efter en sån här kanoninsats ifrån alla spelare är det svårt att gradera er. jag vill ge 3p till Jobo för hennes fina målvaktsspel.Du var en klippa! 2p till Amie och hennes hattrick. 1p till Josse och hennes fina ytterkantspel . RUTINERAT SPELAT! Nu tar vi nya tag och fortsätter på denna positiva våg på nästa träning!

Laholm - BDFF 5 - 1

Vi mötte ett Laholm som var mycket bra. Ett fysiskt starkt laq. Det blev inte bättre när hela vårt lag blev försenade så att vi fick mer eller mindre spela matchen direkt.Vårt tröstmål gjordes av Mimmi, som blev skadad i samma moment. Såna varma dagar är det jobbigare att ha bortamatcher. Spelare kommer direkt ifrån jobb och ska in och prestera max. Vi gjorde så bra som vi kunde efter våra förutsättningar. Det var nyttig träningsmatch där vi fick se våra svagheter. Detta tar vi med oss till på nästa träning och går igenom tillsammans och lär oss förhoppningsvis. Det är ju vi tränare och spelare som ska hitta lösningarna inte åskådare på läktaren! Jag vill ge 3p till Amie för hennes slit o inställning. 2p till Therese som var överallt.1p till Emilia som växte mer o mer ju längre matchen gick. Bra inhopp gjorde Linda, Johanna S o Gunilla.

Sperlingsholm - BDFF 2 - 2

Vi spelade mot ett Halmstadlag, Sperlingshlom igår.Matchen var jämn var det gällde målchanser. Resultatet var rättvist. Jag tyckte att vi gjorde en bra match så länge vi var inspererade, då vi styrde spelet. Men när vi drog ner på tempot o inställningen så var de lika bra som oss. Målen gjordes av Mimmi o Amelie, där Amelies mål var ett konstmål. Hon halkade till o reste sig upp o drog iväg bollen på halvvolley. Utom räckhåll för målvakten.Snyggt! Tycker att alla ska berömma sig själva likaväl som de kan rannsaka sig för att vi tappade tempot ibland. Men som helhet är jag nöjd. Nu tar vi sikte mot Segelstorpsbad idag tis!

Svalöv-BDFF 4-3

Igår åkte vi ner till obesegrade Svalöv. Med ett nytt spelsystem mot ett topplag. Det bådade inte gott.Det gick över förväntan.De tog ledningen men vi tog tag i matchen rejält därefter. Skapade många fina lägen men vi hade för stor respekt för dem i avgörande läget. Anna H gjorde ett piggt inhopp som resulterade i vårt första mål. Tyvärr fick vi inte känna närheten av dem förrän de gjorde 3-1. Men det stoppade inte oss. Therese avslutade ett snyggt anfall med ett kallt lägga in bollen i bortre gaveln. Då hade vi dem i gungning. Orättvist fick de sitt fjärde mål för snabbt. Men skam den som ger sig! Vi trampade på och fick direkt ett mål genom Amie. Då var det 2 min kvar. Sen fick Emma iväg ett skott som tog i ribban. Då ska ni veta att målvakten i andra halvlek tappade ett skott i stolpen, Amie hade ett ribbskott. Så vi hade förtjänat oavgjort. Tyvärr är det så att domaren lade toleransnivån i mina ögon för högt. Det spelet kan vi inte. Man måste spela elakt för att slå oss, för jag tycker vi har det bästa spelet på fötterna i serien. Tyvärr ligger vår svaghet i att vi väntar ner luftbollarna så att vi försöker ta bollen med fötterna. Inte alltid lyckat för det är ofta då våra motståndare får tag i oss och skapar problem för oss. 60% av deras chanser o mål tillkom då. Stort plus för våra avslut i andra halvlek. Där var det ingen respekt för motståndarna! Jag ser framåt och vänta bara när vi får svetsa oss samman ännu mer efter sommarupphållet. Bäva motståndarna för oss! Jag ger alla spelarna 1p för våran laginsats o aldrig att vi gav upp i matchen. Nu har ni förtjänat 2 veckors uppehåll. Vi startar redan den 14 Juli för att svetsa oss samman genom hårt jobb o roliga aktiviteter. Ha en go sommar! Janis

Munka-Ljungby - BDFF 5-1

Jag börjar att bli trött på att skriva om hedersamma förluster. Tyvärr råkade vi utför två mål i baken på direkten. Vi lyfter oss direkt o tar över matchen rejält. Vi har några bollar som passerar bakom deras målvakt o stolpe där jag var bergsäker på att bollen skulle gå in. Tyvärr så får de sitt 3:e när vi tryckte på. Därefter ska vi gå över till 4-3-3 under matchens gång. Tyvärr missade jag spridningen av förändringen på plan så de kunde kontra in ett mål till.Men sen tycker jag att vi tar över igen. Jag gillade sättet som vi tog ansvaret när vi spelade 4-3-3. Helt annat tryck o mer folk inne i straffområdet när vi anföll. Okey de kanske omedvetet gick ner i varv,men vi ville annat. Vi kvitterade genom Amie o hade bud på fler mål. Varför kan vi inte spela med samma energi o tänk ifrån början??? Nästa gång blir det definitivt annat upplägg på uppvärmningsfasen!! Tycker många har växt in i div 4 tempot,men tyvärr så gör vi individuella misstag som straffas direkt. Det har vi inte råd med! Framåt måste vi omvandla 4 målchanser= 1mål till 2 målchanser=1mål. Jag blir gladarg(nyttord?)när jag tänker på att matchen.Fortfarande blir matchen 5-1 till dem, men spelet är stundtals jättebra. 3p till Amie som var jätteduktig hela matchen o tog ett stort ansvar. 2p till Emelia som växte hela tiden som mittback. Tänk när du vågar nicka! 1p till Carro o Therese. Oumbärliga igår! Fler tycker jag skulle fått poäng om man ser till vad de presterade för några matcher sen. Nu jävlar så gör vi två bra träningar tjejer o visar i nästa match vad vi kan!! PS! Trodde aldrig att jag skulle skriva en svordom i ett matchreferat DS! Janis

BDFF-Kvidinge 2-3

Den här matchen var en match som VI skulle ha vunnit. Vi förde matchen i första halvlek så 2-1 till dem speglar inte matchen.Vi tog lednigen genom Amie. Tyvärr så utnyttjade vi inte våra målchanser och var för passiva vid deras mål som skapade 2-1. I andra halvlek trodde jag att vi skulle ta över, men istället så vände det på några minuter allting. Amie trampade snett och vi missade att nicka väck en situation och helt plötsligt stod det 3-1. Då tappade några huvudet . Vårt spel försvann helt tills några min kvar av matchen då vaknade vi till liv och tryckte på igen o fick ett par målchanser igen. Carro satte en av dem.Riktigt jävla anamma mål! Det goet var jag väldigt besviken på att vi tappade i andra halvlek. Vad hände tjejer? Jag väljer ändå att se det positiva grejerna. Tyckte att vi hade många bra situationer som gladde mig. I många lägen var vi först på bollen. Skapade många frilägen. Förhoppningsvis möter vi en sämre målvakt nästa gång. 3p. till Josse för sitt fina backspel o inställning. Nu börjar du att söka dig framåt. Roligt att se! 2p.Molle för sin rörelse på planen .Du var alltid spelbar. 1p.Till Jobo, Carro o Gunilla för hur ni löste många av era situationer.( Får man ge tre ettor? Svårt att skilja på tjejerna.) DS! Tjejer! Ni mötte ett lag som ligger på 3:e plats.Vi är inte så långt ifrån de bästa.DS! Janis

Eskilminne - BDFF 2-0

Idag hade vi bestämt oss för att vi skulle spela med bättre inställning genom tätare närkampspel och vara först på första bollarna vid uppspelen. Tycker att vi gör det jättebra. Tycker att vi är steget före dem i 80% av matchen. Sex ribbskott o ett par stolpskott visar att vi hade chanser. Hade vi bara fått ett mål på våra chanser så hade resultatet blivit annorlunda. Tyvärr så hade vi en downperiod i första minuten där de gör sitt första mål.Andra målet tillkom i vår andra svacka som varade i 10 min.De bröt ett uppspel och vi hann inte ställa om.Surt! Bollen är verkligen rund! Jag gillade det jag såg. Har vi samma positiva inställning framöver så är jag inte orolig.Vi kommer att ha mycket att hämta framöver.Nu tar vi med oss detta till träningen. 3p. till Carro som verkligen visade vägen genom stort spel o go inställning. 1p. till resten av spelarna för erat lagarbete. Ni jobbade verkligen för varandra! Ett litet extra plus till Sojjan o hennes tackling på en av motståndarna. Jag undrar vem som blev mest förvånad över situationen? Bägge såg frågande ut! Janis

BDFF-Västra Karup 1-1

Ja nu har man fått uppleva ett derby i denna här trakten. Tyvärr så tycker jag att vi inte kom upp i derbyinställning i första halvlek. Vi vill nog men är inte beredd att ta fighten med att ge 110% och markera "Här kommer ni inte över bron försök någon annanstans".I andra halvlek så visade vi att vi inte ville ge upp frivilligt. Vi kämpade in oss o förde stundtals matchen.Men de var inte ofarliga i kontringarna. Vårt mål gjordes av Karro efter en hörna. Till vårt försvar så var att vi hade för dagen hade nytt innerbackspar(Som dock fungerade bra efter deras förutsättningar o inte ha spelat ihop innan). Spelare som Evelina, Emma o Molle var för dagen halvskadade o kom inte upp i normal kapacitet.Amelie såg ut som om varit ute vandrat i öken hela dagen. Ja, ser man det så,så gjorde vi en kanoninsats .Jag vill till nästa match att vi tar med oss andra halvlek som innehöll tempot o inställningen som man behöver i denna serien. 3p till Jessika(94!) som gjorde en kanoninsats som mittback.Tuff och orädd. Var en vitamininjektion för vårat lag.Istället för en tvåa så ger jag några en poäng istället.Linda, Josse o Therese för deras inställning i andra halvlek o Jobo för fina ingripanden vid deras frilägen.Dina räddningar tar man nu förgivet så du ska ha kredit för dem. Janis

Wormo-BDFF 11-1

Vi mötte ett lag som för dagen var bättre än oss.De fick 2 mål på direkten o sen var det uppförsbacke för oss hela tiden.Vädret + att vi hade åkt direkt efter skola eller jobb till matchen det märktes direkt. Vi fick aldrig någon press på dem. Vi var hela tiden uppgivna. Inte förrän jag o Jonny blev utvisade tände ni till. och höll jämna steg med dem. Det gillade jag att ni blev förbannade o tag i det hela. Vi fick beröm efteråt för att vi försökte spela boll! Som ni läste så blev jag o Jonny utvisade. Jag har aldrig fått en tillrättavisning av ngn domare! Jag har medvetet uteslutet att skriva om domare o planen. Jag har inte tid o lust el utrymme att kommentera detta.JAG ÄR PÅ GOTT HUMÖR NU O VILL INTE RASERA DETTA! Jag ger ingen 3p. 2p ger jag till Therese som kunde mäta sig med de bästa Vormospelarna. 1p.Till Linda för sitt positivt tänkande som tog tag i det hela på slutet.Mimmi för sitt engagemang i spelet. Att du vågar efter det du varit med om.Vickans backspel får en poäng. Till sist Evelina som kom helt fel på det i första o pga okunskap skapade många chanser för dem. Ditt sätt som du reste dig o genomförde andra halvlek var positivt/ Janis(idag positiv som ser fram mot derbyt på sön)

BDFF-Eket 2-0

Efter säsongens bästa match vann vi med 2-0.Det som var mest imponerande var på det sättet som det gick till på. Aggressivt spel med bra passningar och det skapade många bra chanser. Ska jag hitta något negativt så är det att vi inte gör fler mål.Men tiden talar för vårt unga nya lag. Det är av misstagen man lär sig .Situationerna är nya för många av spelarna. Målen gjordes av Amelie och Sofie(på nick igen, av planens minsta spelare?). Jag vill inte framhålla ngn framför ngn annan idag, utan jag ger alla inblandade 1. poäng för deras insatser. Ser redan fram mot nästa match.Janis

BDFF-Harlyckan 5 - 4 (2-3)

Matchen blev väldigt speciell. Efter 8 min stod det 2-0 till motståndarna. Vi gick upp till 2-2 via en frispark av Linda och sen en ursnygg nick av Sofie. Tyvärr så tog de ledningen på nytt och vi fick starta i uppförsbacke i andra halvlek. Skam den som ger sig ! Vi tog över totalt i andra halvlek. Följaktligen gjorde vi 3- 3 o 4-3 . Bägge målen gjorda av Amelie. Sen fick de ett ströanfall där bollen helt plötsligt låg i mål. 4-4! Men den här dagen hade vi bestämt oss! Vi ska kämpa hela vägen. Med den inställningen får man chanser.Amelie fick fullborda sitt hattrick med ett Amelie mål. Som gubben i lådan dök hon upp o satte det förlösande 5-4 målet. Jag tycker i det stora hela att vi blev det starkare laget ju längre matchen gick. Vi visade en härlig kämpa inställning med stundtals mycket bra spel. Det kan bära till fler vinster. jag ser denna matchen som en typisk laginsats men vill ändå ge följande spelare extra kredit. 3p. Amelie för 3 sina mål. Grattulera! 2p.Sofie, för sitt ursnygga nickmål o bra backspel.1p Linda o Emilia för sitt backspel o framförallt tänjer sina gränser när det gäller att nicka.Linda , du har väl märkt att benet inte räcker ända upp till huvudet. Fler skulle kunnat fått poäng , men det kommer fler chanser. BRA JOBB,TJEJER! Janis

Billesholm-BDFF 6-0

Vi mötte idag ett väldigt fysiskt starkt lag.Det kändes som om det var seriefinal för dem o en match i mängden för oss.De var ruskigt heta o hungriga. De var anförda av fyra rutinerade tjejer som styrde deras spel o drog då med de yngre lagkamraterna till att prestera mer än vad de hade gjort utan dem. Vi ställde upp med för dagen ett väldigt ungt lag.Med en försvarslinje som aldrig spelat ihop på denna nivå. Samma gällde igentligen mittfältet också.Att möta ett topplag i div 4 och inte vara samspelt är inte lätt.Vi hade allt o vinna o inget att förlora! När man har dem förutsättningarna i tankarna,då är det lättare att finna det positiva ifrån matchen. När vi fick tid o vågade spela ut då var det bra linjer i spelet. Men när det var några som tvekade i kampspelet så blev vi steget efter och vi fick panik i spelet.Där saknade jag några som tog tag i spelet o fann linjerna.Men i sådan här match tycker jag att ni ska ta med er: Att ni verkligen gjorde så gott ni kunde utefter vad ni kunde i nuläget o lär er av de felen som uppstod för er som individ ! 3p till Therese för sitt mittfältspel!Du ägde mittfältet! 2p till Emma för sitt kantspel. Therese! Hade Emma orkat i andra halvlek så hade du fått konkurrens om de 3p. 1p var till Jessika o Louise för deras inställning o spel.Lite orutinerade men vilken fajting inställning! Minuspoäng till mig för att jag inte framhöll det som ni gjorde bra i första halvlek utan fastnade i det negativa kritiken i halvlek.Ni förtjänade att höra något bra speciellt som situationen var som den var !!Men vi tar nya tag o kommer igen!Janis

Premiärmatchen spelad! Bjärelaget - Svalöv 1 - 5

Så var första matchen avverkad.När jag sammanfattar matchen dagen efter tycker jag att siffrorna blev lite för stora. Trodde tom efter 30 min att vi skulle rå på dem. Samma tänk hade jag tills de gjorde 3-1. Problemet var att vi fick aldrig igång vårat spel i sista halvtimmen, pga när de bröt bollen på mittfältet fick de alltid komma rättvända. Vårat Försvar utsattes då hela tiden av bollar som skar igenom vårat förvar. Men vi tar med godbitarna och lär oss av det dåliga. 3p. Jobo, som räddade oss med många fina ingripande. 2p.Molle, Var alltid farlig när hon kom rättvänd.Bra inställning hela matchen! 1p. Therese, för sitt mål o sina offensiva intiativ.Fortsätt så Therese du är på rätt väg!

BDFF- Klippan 7-2

Ja då fick vi vår första seger. Segern var odiskutabel. Siffrorna säger allt. Resultatet grundades på bra jobb med bra inställning o rörelse när vi inte hade bollen. Deras målvakt var också till våran fördel i vissa lägen. Men det förnekar inte vårat spel. Vill framhålla hela laget utan att förbi se någon.Målskyttar:Amelie 2, Molle 2, Sofie J 1, Sofie S 1 & Anna O 1 Gott Jobb tjejer!!!

´´ En utflykt i det gröna´´

Sportinternational hade ordnat denna träningsmatch mot RIALA GOIF, ett lag ifrån N Stocholm . Det hade de inte gjort så bra. De missade både omklädningsrum för oss och glömt o boka domare, för någon sådan dök inte upp.Resultatet blev 2-0 till dem. Men det var väldigt missvisande resultat. Oavgjort var väl mest rättvist. Hade domaren( som var en spelare ifrån dem) inte visat ut Erika, så tror jag tom att vi hade tagit dem. De var trötta mot slutet.Målen tillkom mot slutet när det var 10 min kvar av matchen på kontringar. Vårt passningsspel på den ojämna planen var mycket bra. Individuella prestationer som stack ut var Jobo, Gunillas backspel,Matildas första halvlek, Erikas o Thereses mittfältspel . Efteråt hade vi hade vi en picknick i det ´gröna´gräset. Trevligt intiativ! Janis

Bjärelaget DFF - Hyltebruks IF 2 - 3 (1-2)

I en sådan här match kan man bortse från resultatet fullständigt.Det här var ett stort kliv framåt med glädje och vilja på planen.Försvarsmässigt fungerar det inte hundraprocentigt idag där vi går bort oss några gånger och Jobo i mål hade ingen av sina bättre dagar.Men mittfältet med Therése och Erika som dirigenter och Amie på kanten(1mål) var riktigt bra och på topp hade vi en Molle som verkligen går från klarhet till klarhet och skapade en hel del chanser bl.a ett mål och stolpskott plus fina löpningar.I andra halvlek var vi parkerade på deras planhalva och borde kanske ha vunnit den här matchen men som någon sa i klubbrummet efter matchen "förlorade vi? det kändes inte så." Och jag håller med, siffror säger inte allt. Poäng Therése 3,Molle 2,Erika 1. Bonuspoäng Amie 1(lycka till i Norrköping)av Jonny D

BDFF- Laholm 0-1

I en snöig och blåsig tillställning förlorade vi lite orättvist mot Laholm. Det och för dagen viljan att få in bollen i mål var väl det som retar en mest.Jag gladde mig väligt mycket åt spelet på plan defensivt. Alla tog ett stort ansvar i förvarsarbetet. Det gällde ifrån anfallarna till försvaret. Jag vet inte hur många inkast vi fick pga felpass tack vare vår press. Bra slit!! Vi skapade många fina lägen tack vare vår bredd o att vi vågade rulla boll till ALLA spelarna. Nu ska vi bara börja jobba på spetskompetensen så att vi kommer först på alla dessa fina inlägg o inspel. Jag vill kalla våran insats typisk laginsats. Men jag kan inte undgå att glädja mig över vissa spelare som höjde sig i mina ögon.Clara som blev blixtinkallad ska vara jättenöjd med sin debut. Hoppas att insatsen sporrar dig, Clara. Andra spelare som lyfte sig var Amelie o Emelia.En stor eloge till Amie o Gunilla som tog ett ansvar på plan.Gunilla kunde du inte varit några år yngre! Du måste ha varit en jättetillgång i föreningen så länge du har spelat.

BDFF-VGLT 3 - 3

Vi har nu avverkat våran andra match.VGLT stod för motståndet. Matchen slutade 3-3 efter i mina ögon stundtals mycket bra spel. De hade 3-4 spelare som höll uppe deras lag. Jag hade valt att plocka ut vissa punkter innan matchen som vi gick igenom. Framförallt passningsspelet i sidled som skapade bredd vårat lag gillade jag. Vi var mer tuffa idag, men det finns mer att ta av där. Att våga framför mål eller vara mer hungrig på våra fina hörnor är nästa steg. Målgörare var Anna Hildingsson som gjorde alla våra mål.Det var en laginsats idag men kan inte undgå nämna Anna H för de tre målen.Anna O o Josse i försvaret. Det bästa till sist:Erika o Therese som ägde mittfältet i andra halvlek. Speciellt 14-åriga Therese var planbäst i andra halvlek! Janis

Träningsmatch BDFF - Kornhult/Hishult 2 - 3

Nu har fått vår första träingsmatch i benen. Tycker vi kommer undan med mer än väl godkänd. Alla spelarna hade en kvart i början av sin halvlek som var mindre bra( ni var "lost") men alla reste sig och tog tag i sin roll. Det var roligt att få komma igång med matcher nu . Tänk på tjejer vi har börjat vandra uppåt i en backe, där vi när serien börjar ska vi vara längst upp på toppen. Målsättningen var att vi skulle lufta så många som möjligt. Nu har alla fått känna på hur ett bra div 4 lag spelar och vad som krävs för att matcha dessa lag. Tänk på det tjejer när ni vi har konditionsträning eller styrketräning! Målgörare Julia Barte 2 mål

Bjäre Cup 2008 1:a och 4:a


Ja, idag kommer man att gå med ett leende på läpparna! Först vann vi cupen med det vita laget , men man fick också många andra roliga minnen på annat sätt. Det blåa laget som kanske var lite mindre rutinerat, spelade så himla bra!. Vi visste inte alls var vi hade er i förhållande till de andra lagen.
I bägge lagen gjordes det många fina individuella prestationer som man nu i efterhand tänker på.I det vita laget fick Erika priset som turneringens bästa spelare. Välförtjänt! Men utan så bra jobb ifån de andra i laget hade hon inte fått priset.
Min lilla favorit( utan förkomma någon annan) var idag Amie.Hon klev fram i närkamperna och visade för mig väldigt fina egenskaper offensivt. På tal om att skapa ytor för varandra. Lotti! Vilken sido- löpning du gjorde i näst sista matchen! Förföljde hon dig också sen när ni gick av matchen? Amie fick en hel autostrada att springa och avsluta på. Smart gjort av er båda två. I det blå laget lyfte sig som sagt var hela laget. Jag lyfter ändå fram en person. Lotta! Tog ett stort ansvar som lagkapten och spelade för henne på en ovan plats med ett stort bravur. Bra jobbat!!
Johanna ska också ha ett omnämnande! Roligt att du ville hjälpa till. Det gjorde du på ett bra sätt.
Idag tycker jag verkligen alla ska ställa sig framför spegeln och säga: - Idag var jag jättebra!!!Det är aldrig fel att berömma sig själv. Det är aldrig fel med att höja sitt ego. Nu ska jag ställa mig framför spegeln.
2014   2013   2012   2011   2010   2009   2007   2006   2005   2004